Dug red za čišćenje otpada u BG-u

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da se na konkurs upravljanja otpadom na teritoriji Beograda, raspisan 9. januara, javilo 48 privatnih kompanija.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.03.2015.

12:01

Default images
Foto: Thinkstock.com

Prema njegovim rečima, prijavljivanje se nastavlja, a Grad Beograd prihvataće i nove ponude, saopštila je gradska služba za informisanje.

On je rekao da je velika stvar to što je grad za manje od dva meseca dobio 48 pisama o namerama od najvećih svetskih kompanija koje rade u ovoj oblasti. Kako je objasnio, to je dokaz da se vraća poverenje potencijalnih investitora u Beograd i u Srbiju kao pogodno mesto za nova ulaganja.

"Reč je o investiciji od oko 250 miliona evra, koja podrazumeva uvođenje novog modernog sistema upravljanja otpadom, izgradnju pogona za tretman otpada, linije za reciklažu otpada i izgradnju pogona za proizvodnju energije iz otpada, kao i sređivanje deponije Vinča", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd i Svetska banka, koja Gradu pruža savetodavne usluge u ovom procesu, 25. i 26. marta održaće konferenciju, na koju će biti pozvani svi potencijalni investitori kako bi posetili deponiju Vinča i detaljno se upoznali sa projektom.

"S obzirom na to da u ovom trenutku grad nema novca za ovako velike investicije, način da se ovakvi projekti sprovedu u delo upravo je u modelu javno-privatnog partnerstva. To je za sada odlična mogućnost da bez velikih ulaganja sprovedemo važne projekte kao što su deponija Vinča, kao što su nove podzemne garaže, metro i slično", istakao je Mali.

On je dodao da će na ovoj konferenciji zainteresovane kompanije biti upoznate sa svim elementima javno-privatnog partnerstva i da će već tokom leta biti moguće raspisati tender, stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: