"Otkazi linearno - nema ni govora"

Nacrt zakon koji će regulisati broj zaposlenih u državnoj administraciji i lokalnim samoupravama trebalo bi da bude usvojen u aprilu, kaže Kori Udovički.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

15:16

Default images

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave je to izjavila nakon sastanka sa predsednicima opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, predstavnicima Nacionalnog saveta Albanaca, narodnim poslanicima sa tog područja i predsednikom Koordinaconog tela Zoranom Stankovićem.

Udovički je ocenila da treba veoma precizno i objektivno odrediti kriterijume o maksimalnom broju zaposlenih u administraciji. "Predlog je za sada, i verujem da će tako i biti, da se odrede maksimumi broja zaposlenih. Trenutno radimo na tome da precizno damo objektivne kriterijume koji možda neće biti savršeni ali će biti mnogo bolji nego nekakvo linearno smanjenje broja zaposlenih o kome nema reči", kazala je ona u Bujanovcu.

Udovički je navela da je potrebno odrediti "koliko je racionalno da radi u određenim institucijama i kada se taj maksimum u određenim lokalnim samoupravama odredi, na toj lokalnoj samoupravi je da odredi koja su to mesta najvažnija i koja mesta treba da popune a gde treba da smanji broj".

Kako je ocenila, za sprovodjenje kompletnog programa uređenja državne i lokalne administracije biće potrebno oko tri godine.

Ministarka je naglasila da tri opštine na jugu Srbije - Preševo, Bujanovac i Medveđa imaju i specifične probleme.

"Ovo je vlada koja radi za budućnost, želimo da gradimo zemlju u kojoj će svi građani, sva deca - albanska, srpska i romska da ostanu ovde i da imaju priliku da se ovde zapošljavaju. Zato je potrebno da ovde prevaziđemo odredjeno nepoverenje koje još uvek vlada i da krenemo da gradimo saradnju", poručila je Udovički.

Ministarka je navela da je od 2000. godine Vlada Srbije, mimo opštinskih budžeta dodatno uložila u Preševo, Bujanovac i Medveđu 110 miliona evra i da će nastaviti da pomaže to područje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: