EPS ukinuo 43 direktorske funkcije

Elektroprivreda Srbije usvojio je Odluku o osnovama unutrašnjeg organizovanja, kojom se ukidaju sve direkcije i smanjuju sektori sa 65 na 35.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 02.03.2015.

18:20

Default images

Kako se navodi u saopštenju, tom odlukom i Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova u JP EPS, koje je potpisao direktor tog preduzeća Aleksandar Obradović, ukinute su 43 direktorske funkcije.

Ističe se da je novom organizacionom šemom, koja se primenjuje od danas, EPS više integrisan sa privrednim društvima, gde će, precizira se, "u narednom periodu biti primenjena ta sistematizacija poslova".

"Cilj je da EPS bude bliže proizvodnji i distribuciji električne energije", navodi se u saopštenju.

Usvajanje Odluke i Pravilnika, ističe se, prvi su koraci u reorganizaciji kompanije po Programu reorganizacije, koji je krajem novembra prošle godine usvojila Vlada Srbije.

Prva faza programa reorganizacije predviđa da do 1. jula sva privredna društva za proizvodnju uglja i električne energije budu integrisana u JP EPS, osnivanje jednog privrednog društva za distribuciju struje u kojem će biti sva dosadašnje kompanije za distribuciju, kao i nastavak rada društva "EPS Snabdevanje".

Na taj način umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih subjekata sistem će funkcionisati sa tri pravna subjekta. Programom reorganizacije EPS predviđeno je da do 1. jula 2016. godine EPS postane akcionarsko društvo, navodi se u saopstenju EPS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: