Skuplja struja pogodila bi privredu

Ministar Željko Sertić kaže da bi poskupljenje energenata uticalo na privredu, ali da bi država to nivelisala merama za podizanje konkurentnosti privrede.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 28.02.2015.

11:31

Default images
Foto: Tanjug

Na pitanje novinara da li će poskupljenje struje uticati na industriju, Sertić je rekao da ne može da odgovori na pitanje da li će doći do poskupljenja, jer je to u nadležnosti Ministarstva energetike, ali je potvrdio da bi to uticalo na privredu, budući da je EPS jedan od najvažnijih nosilaca ekonomskih aktivnosti u zemlji.

"Taj deo će se raditi balansiranim merama koje u narednom periodu treba da budu sprovedene i u tom delu ćemo podržavati i na određeni način tretirati kompanije, koje budu imale veće troškove da svojom drugom vrstom konkurentnosti i smanjivanjem troškova i njihove cene usluga i roba - ne porastu", istakao je Sertić.

On je kazao da Srbija svakako treba da podigne konkurentnost privrede zbog EU, s obzirom da se vrlo često i sada kompanije koje dolaze iz EU u Srbiju su konkuretnije uprkos tome što mi imamo jeftinije energente.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da do kraja grejne sezone struja neće poskupeti.

Odgovarajući na pitanja novinara da li će se možda uvesti akcize na struju i da li će struja poskupeti od 1. aprila, Vučić je rekao da do sada o tome uopšte nije razgovarano.

Pojedini mediji danas su preneli da bi od 1. aprila mogle da se uvedu akcize na struju, čime bi ona poskupela za 15 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: