Pravimo solarne elektrane s Kinom?

Proizvodnja elemenata za solarne elektrane, saradnja u energetici, IT, infrastrukturi i turizmu su potencijalne oblasti saradnje sa kineskom provincijom Hebei.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 27.02.2015.

16:30

Default images
Foto: Freeimages.com

To je rečeno u Privrednoj komori Beograda.

Predstavnici privrednog dela 12-člane delegacije ove provincije u kojoj su drugu polovinu činili bankari u razgovoru sa predsednikom Privredne komore Beograda, Milivojem Miletićem, predstavnicima Grada Beograda i privrednicima iskazali su veliki interes za razvoj saradnje sa Srbijom, saopštila je komora.

Gosti iz Kine pozvali su domaćine da u okviru privredne delegacije Srbije dođu na Investicioni forum koji će se održati 18. maja u glavnom gradu ove provincije, i da na taj način uspostave direktne kontakte sa potencijalnim partnerima.

Direktor Biroa za promociju investicija provincije Hebei, An Đing istakao je da je investicioni proces dvosmeran i da oni žele i srpske investitore u Kini.

Predstavljujući provinciju Hebei koja okružuje Peking, ima 73 miliona stanovnika i učestvuje u privredi Kine sa 10 odsto, on je posebno ukazao na potencijale u energetici.

Hebei je jedan od najvećih proizvođača solarnih elektrana i spremni smo da proizvodnju pojedinih delova i elementa za ove elektrane lociramo u Srbiji, rekao je Đing.

"Spremni smo i zainteresovani za saradnju kao i da ponudimo lokacije za investiranje i preporučimo kompanije koje imaju održivo poslovanje", istakao je predsednik Privredne komore Beograda.

Miletić je ocenio da je za razvoj privredne saradnje Srbije i Kine od najvećeg značaja model uspostavljen u okviru Foruma Kine i 16 centralnoevropskih zemalja koji obuhvata i finansijsku podršku razvoju zajedničkih projekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: