"Uštede veće nego što se očekivalo"

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički kaže da su uštede postignute zabranom zapošljavanja u javnom sektoru veće nego što se očekivalo.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 27.02.2015.

13:08

Default images

Udovički je novinarima u Beogradu kazala da je u toku podrobna analiza u kojem sektoru ima viška, a gde manjka zaposlenih, i da će rezultat biti poznat tokom proleća.

"Ne želim da pričam o ciframa, ali te cifre svakako nisu astronomske kao što se govorilo", rekla je Udovički upitana da li postoje precizniji podaci o višku zaposlenih u javnom sektoru.

Navela je da se sa svim sektorima detaljno razgovora i analizira.

"Razmatramo kako to, na primer, jedna opština može da funkcioniše sa osam zaposlenih po glavi stanovnika, a nekoj treba 16", dodala je Udovički.

Ona je istakla da se prvi put posle nekoliko decenija detaljno ispituje koje su institucije potrebne i koliko treba da ih bude.

Udovički je napomenula da je taj zadatak Ministarstvo dobilo i aranžmanom koji je potpisan s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Treba da se pozabavimo kvalitetom rada državne uprave i time da li trošimo kako treba", izjavila je ministarka.

U Palati Srbija predstavnici Ministarstarstva su se sastali s načelnicima okruga radi uspostavljanja bolje koordinacije i efikasnijijeg rada lokalnih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: