Posle 9 meseci voz na barskoj pruzi

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar ponovo će biti uspostavljen početkom marta, devet meseci nakon oštećenja pruga u poplavama, saopštilo je to preduzeće.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 25.02.2015.

17:15

Default images
Foto: Tanjug

Kako se navodi, generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić je prilikom sinoćnjeg nenajavljenog obilaska gradilišta na 88. kilometru barske pruge u kanjonu Gradca rekao da su radovi na gradilištu između Valjeva i Lastre maksimalno su intenzivirani.

On je podsetio da je na toj deonici pruge između Beograda i Bara železnička infrastruktura ozbiljno oštećena u majskim poplavama prošle godine.

"Situacija na gradilištu neuporedivo je bolja u odnosu na stanje početkom februara. Jasno se naziru konture radova, pa je u ovoj finalnoj fazi neophodno omogućiti uslove za pregled radova nadležnim komisijama, kako bi se stvorili uslovi za brzo uspostavljanje saobraćaja", istakao je Stojčić.

U saopštenju se dodaje da se u poslednjih nekoliko sedmica radilo se u dve smene po dvanaest sati, i noću pod jakim reflektorima.

Poslednji voz klisurom reke Gradac na barskoj pruzi prošao je 15. maja prošle godine, nakon čega su poplave i odroni oštetili veliki broj deonica na tom pravcu.

Najveća oštećenja barske pruge dogodila su se na deonici između Valjeva i Lastre. Sanacija prvog velikog klizišta na ovoj deonici, na 81. kilometru barske pruge, završena je 7. februara, kada je kolosek postavljen na celoj deonici od oko 220 metara.

U toku su radovi na sanaciji drugog velikog klizišta na 88. kilometru barske pruge, gde je klizište odnelo gotovo čitavo brdo ispod pruge, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: