GSP nabavlja 50 novih autobusa

Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" nabaviće u ovoj godini 50 novih autobusa, četiri midi-busa i remontovati 227 vozila.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.02.2015.

14:26

Default images
Foto: Thinkstock.com

To je navedeno u programu poslovanja tog preduzeća čiji je rebalans danas usvojila Skupština Beograda.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je novinarima da će GSP moći da raspiše konkurs za kupovinu 50 novih autobusa, što će, kako je rekao, uz planiranu kupovinu električnih vozila Beogradu donetu bogatiji vozni park.

Kako se navodi u programu poslovanja 50 solo autobusa biće kupljeno od domaćih proizvođača.

Danas je, takođe, data i saglasnost na Plan rada Komunalne policije Gradske uprave grada Beograda za 2015, a kao najvažniji projekti te službe istaknuti su suzbijanje nelegalne prodaje, poštovanje kućnog reda u stambenim zgradama, kontrola parkiranja i zaustavljanja vozila na javnim površinama, kontrola poštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata...

Navodi se i da će komunalna policija asistirati i opstinama, gradskim preduzećima i organima u sprovođenju njihovih nadležnosti, ali i pružati pomoć u naplati komunalnih usluga u javnom linijskom prevozu putnika i na javnim parkiralištima.

Odlučeno je i da pripadnici Komunalne policije dobiju nove uniforme koje će biti od mešovitog materijala, a ne samo pamučnog.

Danas je data saglasnost i na Rebalans programa poslovanja za 2015. JKP "Parking servis", na statut Ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić, i na izmene statuta JP "Hipodrom Beograd".

Usvojene su i izmene osnivačkog akta Turističke organizacije Beograd, zbog promene adrese te organizacije koja se sada nalazi u Francuskoj 24, a zbog smanjenja troškova i racionalnizacije poslovanja.

TOB je koristio poslovni prostor na devetom spratu Beograđanke, kao i dve kancelarije na 13.spratu, za koje je, na ime održavanja mesečno plaćala 507.000 dinara, a za grejanje 109.000 dinara.

Nove prostorije TOB će korisiti bez naknade i na neodređeno vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: