Dobra volja NBS da pomogne oko CHF

Odluka NBS za lakšu otplatu kredita u "svajcarcima" je dobra, jer nudi veliku fleksibilnost klijentima kojima su ponudjena četiri modela konvertovanja kredita.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.02.2015.

14:16

Default images
Foto: Freeimages

To je ocenio profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Dragan Đuričin, koji je kazao da je NBS uradila najviše što je mogla i ta odluka je u skladu sa realnim mogućnostima poslovnih banaka.

"Da sam u odelu štediša iskoristio bih ovu mogućnost", rekao je Đuričin. Đuričin je dodao da NBS nije imala obavezu da smanji teret duga dužnicima i ovu meru je ocenio kao izraz dobre volje NBS-a.

On je međutim ukazao da je NBS imala i svoj interes u tome jer u slučaju da dužnici ne bi mogli da nastave da otpalćuju kredite u švajacarcima, zbog rasta vrednosti te valute, NBS bi morala da aktivira Fond za osiguranje depozita, čime bi se iscrpila sredstva iz tog fonda.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović je ocenio da to što je NBS ponudila četiri opcije za otplatu kredita u švajcarcima, ne znači da banke ne mogu svojim klijentima da ponude i još bolje opcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: