Vujović: Priznanje za napore Vlade

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da je odobrenje MMF za aranžman iz predostrožnosti priznanje za napore koje je uložila Vlada Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2015.

18:52

Default images
foto: Tanjug

"To je veliko priznanje i za naš stručni rad i za rad premijera Aleksandra Vučića i cele vlade na putu reformi. Ovo je priznanje čitave međunarodne zajednice, za sve ono što smo već uradili", rekao je Vujović.

On je dodao da je značajno to da Srbija već ostvaruje tražene i impresivne rezultate, kakav je smanjenje deficita.

Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je danas Srbiji trogodišnji aranžman iz predostrožnosti.

Misija MMF-a postigla je dogovor sa Srbijom o aranžmanu iz predostrožnosti u vrednosti od oko milijardu evra, krajem novembra prošle godine u Beogradu.

Uslov za sklapanje aranžmana je sprovođenje ekonomskog programa koji obezbeđuje smanjenje fiskalnog deficita, reformu javnog sektora i zaustavljanje porasta javnog duga, odnosno njegovo dovođenje na silaznu putanju od 2017. godine.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a je ugovoren 2011. godine, ali je ubrzo obustavljen, jer Vlada Srbije nije sprovodila ono što je bilo dogovoreno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: