Vodovodu skupo slanje računa poštom

Uprava JKP "Vodovod" iz Kraljeva zatražila je od nadležnog ministarstva da i ubuduće račune za utrošenu vodu dostavljaju njihovi radnici, a ne poštari.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.02.2015.

09:53

Default images

Kako su saopštili, u suprotnom će im troškovi za poštanske uslugu biti preveliki.

"Još uvek nismo dobili odgovor, iako su nam tražili da se od Nove godine računi dele preko pošte. Takav potez je veliki trošak za nas jer ćemo godišnje morati da izdvajamo između 20 i 25 miliona dinara za poštanske usluge", rekao je tehnički direktor "Vodovoda" Ranko Đekić.

On je naveo da je JKP "Vodovod" na osnovu novih odredbi Zakona o poštanskim uslugama, dužan da račune šalje isključivo preko Pošte Srbije.

Tehnički direktor „Vodovoda“ navodi da je još veći problem taj što će se veliki broj računa vraćati, i to će ugroziti naplatu.

"Radnici koji rade na ocitavanju potrošene vode, ujedno i lično dele račune po kućama i stanovima. Postoje mnogi koji nisu rešili imovinsko-pravne odnose, ili nisu promenili adrese, i poštari će teško doći do njih. Naši radnici svaki račun uruče potrošačima"“, objašnjava Đekić.

Slična situacija će zadesiti i ostala javna preduzeća u Kraljevu, Čistoću i Toplanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: