Šta građani misle o odluci Vlade?

Građani Smedereva pozdravljaju odluku Vlade Srbije da ne proda Železaru i ističu da bi ona mogla i samostalno da posluje uspešno kada bi imala dobar menadžment.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.02.2015.

18:15

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

"Pregovori su se dugo lomili i možda će ovo da ispadne bolje za Železaru nego da je prodata pod uslovima koje je Esmark postavio", rekao je Tanjugu Branislav Janković iz Smedereva.

On smatra da je Esmark postavljao sve nepovoljnije uslove i da je vlada dobro postupila što nije htela da udovolji toj američkoj kompaniji koja je bila zainteresovana za preuzimanje srpske čeličane.

"Mislim da i kod nas može da se nađe dobro rukovodstvo i menadžment, a Železari je potrebna jaka kontrola", rekao je Janković.

On ističe da ne vidi razlog zašto Železara ne bi mogla i samostalno uspesno da posluje ako je već postojala pretpostavka da bi Amerikanci mogli uspešno da je vode, dodajući da su u oba slučaja radnici u ruda isti.

Aleksandar Polimac, bivši nastavnik Tehničke škole, kaže da je vlada dobro postupila što nije pristala na uslov Esmarka da se otpusti 3.500 radnika iz Železare jer od tih radnih mesta zavisi najmanje 7.000 "usta".

"Nisam za to da se po bilo koju cenu Železara da Esmarku", rekao je Polimac ističući da Žellezara mora da nastavi da posluje.

On takođe navodi da država treba da pomogne Železari kao i da bi, prema njegovom mišljenju, u toj fabrici trebalo smanjiti broj administrativnih radnika a povećati radnu snagu u proizvodnji.

Penzioner Sava Stanković, bivši radnik Železare, kaže - "hvala bogu što su odustali i država i Amerikanci".

Stanković ističe da bi preuzimanje Železare od strane Esmarka bio samo nastavak propadanja srpske čeličane i podsetio da su Amerikanci, odnosno kompanija "US Stil", već vodili Železaru i zatim je napustili.

"Mislim da će država da pomogne Železari, ali i da će Železara pomoći državi koja će od nje imati koristi", naglasio je Stanković.

On je rekao da je radio sa Amerikancima jos 1978. na njihovom postrojenju u Železari, ali da je radio i sa Nemcima i Japancima i da naši radnici nikada nisu bili lošiji od njih, već su bili uvek iznad proseka.

"Železaru samo treba da vode pametni ljudi, ali i da je manje kradu", rekao je Stanković i dodao da bi država trebalo da joj pomogne blažom poreskom politikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: