"Niko da kaže – Svaka čast, Vučiću"

Premijer Aleksandar Vučić kaže da Srbija mora da vodi računa o svojoj energetskoj sigurnosti i da razgovori s predstavnicima SAD nisu okretanje leđa Rusiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2015.

13:32

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je na konferenciji za novinare kazao da jeste razgovarao s potpredsedniko SAD Džozefom Bajdenom o alternativnim načinima snabdevanja Srbije gasom iz te zemlje jer mora da se pobrine da Srbija bude enrgetski bezbedna zemlja.

On je naveo da bi bilo najbolje da imamo konkurenciju ponuda za snabdevanje pa da možemo da biramo, nikome nismo zatvorili vrata, otvoreni smo i spremni da čujemo svaki predlog i od američke i od ruske vlade.

"Niko nije rekao - Svaka čast, Vučiću, što posle onakve katastrofe nismo povećali cenu struje. Nijedna zemlja nije imala manje isključenja struje od nas. I gasno snabdevanje nam je odlično", kazao je Vučić.

On je istakao da ga ne interesuje politika na 24 sata već da ga interesuje šta će biti za tri, četiri ili pet godina.

Vučić je ponovio da se kaje jer nije bio pametniji kada je u pitanju davanje koncesije za izgradnju auto-puta, u čemu su nas Hrvati pretekli.

Takođe je kazao i da je uveren da će Telekom Srbije biti prodat za mnogo više nego što smo se nadali i da će taj novac biti uložen u investicije.

Vučić je kazao i da očekuje dogovor o dokapitalizaciji Železare Smederevo sa američkim Esmarkom za 48 sati, a i da ako do njega ne dođe, Srbija će preuzeti potpunu kontrolu nad tom kompanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: