MSPP Vučiću: Ima privrede i van PKS

Privredna komora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika (MSPP) zatražila je danas od Vlade Srbije da napravi novi zakon o privrednim komorama.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.02.2015.

13:09

Default images

U otvorenom pismu Privredna komora MSPP je pozvala premijera Aleksandra Vučića da formira radnu grupu za izradu novog zakona o komorama u kojoj bi se pored predstavnika Privredne komore Srbije (PKS) našli i predstavnici privatnih privrednih komora.

Privredna komora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika otvorenim pismom premijeru ukazuje na niz nepravilnosti i neravnopravnosti komorskog sistema u Srbiji, koji favorizuje "državnu PKS po svim pitanjima koja se tiču privrede u Srbiji".

"Smatramo da isključivo učešće PKS u svim aktivnostima Vlade Srbije stvara jednodimenzionalnu sliku o stanju u privredi Srbije i ne prikazuju stvarne potrebe sektora koje mi zastupamo", ukazuje Privredna komora MSPP.

"Pored toga smatramo da je za ovakav odnos države zaslužno i to što je imovina koja je preneta iz ranije PKS neosnovano pripala samo jednoj komori i da bi preraspodela bila jedino i pravo resenje", piše u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: