Plana za novu Autobusku stanicu

U toku je izrada plana detaljne regulacije za Autobusku stanicu na Novom Beogradu, rekao je direktor Direkcije za građevinsko zemljište Branislav Popović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.02.2015.

15:41

Default images
Foto: Tanjug

Popović je za Pink najavio da će plan biti usvojen krajem aprila ili početkom maja.

''U ovoj fazi anketiramo operatere autobuskih stanica, od njih uzimamo tehničke podatke i angažovaćemo autore prvonagrađenog rada da bliže razrade konkretnu lokaciju. Po usvajanju plana raspisaćemo konkurs za izradu glavnog projekta, sredstva za tu namenu su obezbeđena i ako sve bude išlo planiranim tempom, tokom ove godine imaćemo glavni projekat za autobusku stanicu'', rekao je popović.

On je najavio da, takođe, treba da počne i nastavak gradnje trase Unutrašnjeg magistralnog prstena u pravcu Tošinog bunara, te dok se ona bude završavala počeće i radovi na novoj autobuskoj stanici.

Prema njegovim rečima, na taj način će se rasteretiti saobraćaj u gradu, jer će se stvoriti najbolja veza sa automobilskim, autobuskim i svim drugim linijama, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: