Dan D za 188 preduzeća

Vlada Srbije će na današnjoj sednici usvojiti akcioni plan na osnovu kojeg će biti doneta odluka o stečaju za 188 preduzeća sa spiska za privatizaciju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 31.01.2015.

09:03

Default images

Od ukupno 512 preduzeća, koliko ih je bilo na spisku Agencije, Vlada će definitivno doneti odluku o stečaju za 188, od kojih trećina nema nijednog zaposlenog.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će Vlada Srbije danas, prvi put uz pomoć Svetske banke, ugasiti preduzeća koja praktično više ne postoje.

"Dakle konačno ćemo početi da stvari dovodimo na čistac i to je nešto što pozdravlja ceo svet", rekao je premijer u intervju za TV Pink.

Zvaničnici su ranije navodili da je u ovim preduzećima zaposleno ukupno oko 5.000 ljudi, ali da oni praktično ne rade, već imaju druge poslove. Ova preduzeća su, kako su tada rekli, praktično samo "ljušture" koje crpu budžetska sredstva.

Sednica Vlade Srbije zakazana je za 09.00 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: