Kako su pregovarali, tako nam je

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da malo šta može da se učini po pitanju mogućnosti prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima nakon 2017.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

14:03

Default images
Foto: Tanjug

To je predviđeno Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, a Vučić tvrdi da se malo šta može promeniti jer je to loše pregovarano.

"Malo šta možemo učiniti, ali videćemo", rekao je Vučić novinarima u Sremskoj Mitrovici, dodajući da to nije najveći problem u pregovorima, već to što su "nam napravili da ne može bilo šta da se zaštiti ni prelevmanima, ni carinama...".

Nemam ništa protiv tržišta, naveo je, tržište je u redu i moramo da budemo što otvoreniji... ali je zaista loše pregovarano.

"Srbija je ozbiljna država i mora da ispoštuje ranije donete odluke, ali verujem da ćemo sve uspeti teškim i ozbiljnim radom", zaključio je Vučić.

"Nije lako pregovarati s Amerikancima"

Govoreći o Železari Smederevo, Vučić je izjavio da će konačan ishod pregovara sa Esmarkom biti poznat u narednih nekoliko dana ističući da su razgovori teški.

Vučić je rekao da će osnivač i prvi čovek Esmarka Džejms Bušar doći u Srbiju u ponedeljak uveče i da veruje da će se u utorak znati rezultati pregovora.

Prema njegovim rečima, Železara Smederevo je pitanje od ogormnog značaja za Srbiju.

"Mi ne dajemo zlatne poluge, Železara nas mnogo košta, ali je naša namera da se tu podigne proizvodnja, jer to znači modernizaciju, posao za 5.000 radnika i rast BDP", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da "sa našim američkim prijateljima koji su uvek robusni u pregovorima" nije lako pregovorati, ali da će Vlada Srbije uložiti svu svoju energiju i znanje i da će dati sve od sebe da se taj problem reši.

"U narednih nekoliko dana očekujemo konačan ishod", rekao je Vučić i istakao da je upućeno pismo u kojem je Vlada Srbije zamolila Brisel da sačeka nekoliko dana sa rešenjem pitanja Železare navodeći da su "neke zemlje čekali i po 10, 12 godina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: