Nemački Tenis u Sremskoj Mitrovici

Dolazak nemačkog mesnog giganta u Sremsku Mitrovicu izvestan je, prenose lokalni mediji.

Srbija

Izvor: eKapija

Petak, 30.01.2015.

12:59

Default images
Foto: Freeimages.com

Nemačka mesna kompanija Tenis, prema najavama, na proleće bi trebalo da počne izgradnju pet velikih objekata savremenih farmi, a potom i mešaona stočne hrane kao i fabrika za preradu mesa.

Prvi čovek opštine Branislav Nedimović potvrdio je da je delegacija kompanije "Tenis" bila u Sremskoj Mitrovici i da nameravaju da otvore farmu svinja sa nemačkom genetikom i razviju kooperaciju.

Branislav Nedimović rekao je i to da će opština sa svoje strane učiniti sve da se pojednostave procedure za dolazak te kompanije i da će se u svemu tome poštovati zakoni koji važe u Srbiji i kada je reč o zakonu o poljoprivrednom zemljištu, građevinskim dozvolama i zaštiti životne sredine.

Kako RTV saznaje, jedna od lokacija najverovatnije će biti na području Sremske Mitrovice gde nemački investitor planira da izgradi farmu i razvije kooperantske odnose sa tamošnjim uzgajivačima svinja.

Prema njihovim saznanjima, jedna od poželjnih lokacija je u Jarku a druga u sremskom selu Čalma.

Stručnjaci smatraju da sa aspekta razvoja kooperativnih odnosa dolazak nemačkog mesnog giganta može doneti boljitak u razvoju svinjarstva. Problem su, kako navode, objekti za tov koji ne odgovaraju nemačkim standardima.

A, kako smo mogli čuti u opštini Sremska Mitrovica, samo 12% objekata za tov svinja je pun, tako da se od dolaska nemačkog investitora mnogo očekuje, naročito u pogledu popravljanja stanja u proizvodnji svinja na nivo koji je ovaj kraj imao pre devedesetih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: