EPS od EBRD hoće zajam od 200 mil.€

Evropska banka za obnovu i razvoj razmatra odobravanje kredita od 200 miliona evra za finansijsko restrukturiranje Elektroprivrede Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

12:26

Default images

To je izjavio direktor EBRD za Srbiju Mateo Patrone, koji je naveo da je procedura odobravanja kredita tek započeta i da očekuje da će biti završena pre isteka prve polovine 2015. godine.

Patrone je rekao da je ideja da pomogne finansijsko restukturiranje EPS-a, ali i da se istovremeno promeni organizacija u kompaniji i uvede korporativno upravljanje.

Patrone je rekao i da je EBRD u 2014. godini investirala oko 450 miliona evra u Srbiji, a da je jedan od najvećih projekata bio stend-baj kredit od 200 miliona evra namenjen Agenciji za osiguranje depozita.

"EBRD i u 2015. godini namerava da zadrži visok nivo angažmana u Srbiji", rekao je Patrone.

Direktor EBRD za Srbiju rekao je da će u 2015. godini investirati u skladu sa strategijom banke za Srbiju, ali da će doći do pomeranja sa finansijskog ka energetskom sekturu.

Kako je dodao, pored kredita za EPS, EBRD u 2015. želi da ulaže sa privatnim sektorom u korišćenje obnovljivih izvora energije, ali i da nastavi podršku za izgradnju infrastrukture u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: