Nagrade VIP-a porodičnim firmama

U Privrednoj komori Srbije (PKS) dodeljene su nagrade VIP mobajla za tri najuspešnije domaće porodične firme.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.01.2015.

16:43

Default images
Marko Èadež

10 porodičnih kompanija dobilo je priznanja za izuzetan rad , inovativnost i održivi razvoj.

Novčane nagrade VIP mobajla, u ukupnom iznosu od 900.000 dinara, dobile su kompanije "Akvapan" iz Čačka, "Geourb Grupi" iz Beograda, i "Mali podrum Radovanović" iz Krnjeva.

Priznanja za porodično preduzetništvo, "VIP Biz partner za 2014. godinu" dobile su komapnije "Flajflaj Trevel", "Herba svet", "Linea Milanović", "No-kači", Pan komerc", "Porodiočna mlekara Veličković", "Pre-print", "Tehnokomerc", "Vukas", i "Zlatara Andrejević".

Ukazujući na znacaj porodičnih firmi za domaću privredu, predsednik PKS Marko Čadež rekao je da su porodične firme značajne i zato što su posvećene lokalnoj zajednici, zbog vrednosti koje promovišu, što je posebno vidljivo kada zemlja prolazi kroz period krize.

Ukoliko se posmatra uloga porodičnog biznisa u razvijenim ekonomijama, kao što su to Austrija i Nemačka, može se videti da dok su velike kompanije otpuštale radnike i smanjivale proizvodnju u vremenima krize, jedini rast dolazio je od malih porodičnih firmi, podsetio je on.

Čadež posebno zadovoljstvo izrazio zbog toga što se kompanija VIP mobajl,dodelom nagrada i priznanja, fokusirala na afirmisanje porodičnih kompanija.

Svečanosti u PKS prisustvovao je i direktor Vip mobajla Dejan Turk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: