DS: Ne poštuju obaveze prema Fijatu

Generalni sekretar DS Branimir Kuzmanović večeras je u Kragujevcu izneo tvrdnju da je "ugrožen ostanak Fijata, jer Srbija ne poštuje ugovorne obaveze".

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.01.2015.

21:19

Default images

"Danas imamo situaciju u kojoj se dovodi u pitanje ostanak fabrike Fijat u Kragujevcu, a činjenica jeste da je ostanak ugrožen jer Srbija ne poštuje ugovorne obaveze", tvrdi Kuzmanović, koji nije precizirao o kojim obavezama je reč.

Kuzmanović je, na konferenciji za novinare Gradskog odbora DS u Kragujevcu, rekao da su radnici kragujevačke Fabrike automobila nedavno dostigli bronzani nivo u proizvodnji automobila svetske klase, čime su se, kako je naveo, kvalifikovali za dobijanje novog modela koji je neizvestan bez učešća države i poštovanja ugovornih obaveza.

"Zbog nepoštovanja ugovornih obaveza države prema Fijatu, ugrožena je budućnost radnika fabrike automobila i čitavog Kragujevca. To je nešto što brine Demokratsku stranku i Demokratska stranka upozorava da ne mogu sve investicije u Kragujevcu i Ssumadiji da budu vezane za jedno malo selo Bajčetina", rekao je Kuzmanović.

Prema njegovim tvrdnjama, "od kada je Tomislav Nikolić predsednik Srbije, jedine investicije koje su stigle u Kragujevac su put i rasveta do Bajčetine i heliodrom u tom selu".

Kuzmanović je govorio i o pripremi novog programa DS koji će, kako je rekao, biti okrenut radnicima i budućnosti.

On je podsetio i da je protekle sedmice konstitutisan Etički odbor stranke, na čijem je čelu književnica i rediteljka Vida Ognjević.

Prema rečima Kuzmanovića, Etički odbor će pratiti, analizariti i ocenjivati rad funkcionera DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: