Putarina Horgoš-Segedin ostaje

Naplata putarine na delu autoputa od graničnog prelaza Horgoš do izlaza ka Segedinu u Mađarskoj neće biti ukinuto ni nakon revizije krajem meseca.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.01.2015.

12:09

Default images

To je izjavio generalni konzul Mađarske u Subotici Janoš Babić i u intervjuu portalu "Vojvodina danas" na mađarskom jeziku i izrazio nadu da će se na "starom" putu br. 5. prema Segedinu tokom leta otvoriti granični prelaz, nakon kojeg se na tom putu putarina neće naplaćivati, pa bi to bila alternativa za autoput.

Vožnja na prvih 900 metara autoputa u Mađarskoj, od graničnog prelaza Horgoš-Reske do prvog izlaza za Segedin, od Nove godine više nije besplatna, već se korišćenje ove deonice naplaćuje županijskom matricom.

Oni koji žele da izbegnu plaćanje ove županijske putarine mogu da prelaze granicu na Bajmoku, Kelebiji, Bačkim Vinogradima i Đali te da koriste regionalne puteve umesto autoputa.

Demokratska zajednica vojvodjanskih Mađara (DZVM) je pokrenula onlajn peticiju u kojoj se od vlade Mađarske zahteva povlačenje odluke o naplati putarine.

Orbanova vlada će, prema njihovim informacijama, krajem januara ocenjivati efekte uvođenja novog sistema naplate, a DZVM se nada da će peticija imati efekta, tj. da će se ponovo moći besplatno putovati deonicom autoputa između granice i Segedina i obratno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: