BG: Šarene tolerišemo još godinu

Skupština grada jeste propisala obavezne boje suncobrana u kafićima, ali će ona biti obavezna tek od 2016. godine, izjavio je glavni urbanista Milutin Folić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.01.2015.

10:23

Default images
Foto: Freeimages

Odlukom Skupštine grada suncobrani će od naredne godine moći da budu isključivo u beloj, crnoj i bež boji, kao i u nijansama između tih tonova, a zimske bašte više neće moći da budu objekti na otvorenom.

Ipak, do kraja godine gradska uprava će tolerisati i šarene suncobrane u baštama glavnog grada, a Folić preporučuje ugostiteljima koji nameravaju da nabavljaju nove tende i suncobrane treba to da učine po novim standardima.

"Tende i suncobrani imaju određen rok trajanja i oni koji ih sada nabavljaju, treba to da urade poštujući nove standarde", poručio je Folić.

Radi se na tome da se stvari koje su na javnim površinama standardizuju, a jedna od najupečatljivijih su upravo tende, suncobrani i uopšte bašte, kaže Folić.

"Zato smo propisali da tende i suncobrani budu jednobojni", naveo je.

Novom gradskom odlukom zabranjeno je postavljanje zatvorenih bašti u centru grada, a takođe je određeno i do koje mere otvorene bašte mogu da se zatvaraju, tako da nije bio cilj da zimi ne bude bašti, kaže Folić.

"Zimska bašta je otvorena bašta kojoj može da se doda do 1,6 metara visine neka vrsta staklene, ili materijala poput stakla - ograde i elementi koji greju- to možemo da vidimo u Stokholmu, Moskvi, ne vidim zašto bi to bio problem u Beogradu, tako da kada je lep sunčan dan ljudi mogu da uživaju u otvorenoj bašti", naveo je Folić i dodao da ono što sada može da se vidi u Beogradu nisu bašte, već objekti na otvorenom i zato je to zabranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: