Vučić ide u Finsku, ugovara FAP

Premijer Aleksandar Vučić u ponedeljak će boraviti u Finskoj, gde će razgovarati sa direktorom kompanije "Sisu auto" o Fabrici automobila Priboj (FAP).

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 25.01.2015.

14:44

Default images
Foto: Tanjug

"Sledi nam raspisivanje tendera i stvaranje zajedničkog preduzeća sa Sisuom i vraćanje FAP-a u život", rekao je Vučić za televiziju "Prva".

Vlada Srbije i finska kompanija "Sisu auto" su 30. maja u Priboju potpisale memorandum kojim je predviđeno da ta firma preuzme deo imovine FAP-a, gde bi pokrenula proizvodnju novih kamiona i delova za kamione.

Tada je najavljeno da će, na osnovu te investicije, u septembru u FAP-u biti zaposleno prvih 200 radnika, a kasnije još 400.

Memorandum su u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića potpisali ministar privrede Srbije Dušan Vujović i vlasnik finske kompanije.

Vučić se osvrnuo i na projekat "Beograd na vodi", za koji je kazao da svi misle da je "blesav" kad govori o njemu, iako svi mogu da vide da je 137 objekata sklonjeno, a "da će svi videti šta će se dešavati do leta".

"Ne mogu se negirati interesi Srbije"

Vučić je izjavio da se Vlada Srbije ponaša veoma odgovorno i da će se tako ponašati i u slučaju Trepče i po pitanju druge imovine na Kosovu i Metohiji i da svi treba da razumeju da ne mogu od Srbije da uzmu sve i da je ništa ne pitaju.

Govoreći o Trepči, Vučić je precizirao da se metalurški deo tog kombinata najvećim delom nalazi na severnu Kosovske Mitrovice, a rudnici na južnom i da se ne mogu negirati srpski interesi.

Kako je rekao, komprimisi će se morati praviti, te da se nikako ne može složiti sa onima koji insistiraju i koji izjavljuju, a koji su priznali Kosovo, na tome da im sve i pripada.

Kako je rekao, sve što je Srbija uspela do sada u zaštiti svojih interesa i imovine je u tim uslovima - herojsko delo.

On je dodao da ga histerija koju Albanci pokazuju i to što su protestovali i hoće da ruše tamošnju vladu uopšte ne interesuje, da zapadne sile moraju da razumeju da "ne možete da uzmete sve i da nas ništa ne pitate" i da tako nešto nigde ne piše u sporazumu iz Brisela.

Na pitanje da li je tačna izjava izvestioca evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera da je Vučić "ucenio" da se razgovori u Briselu neće nastaviti ako Priština prisvoji Trepču, premijer je rekao da nije tako rekao, ali da bi to moglo tako da se čita.

Kako je naveo njegov posao je da štiti Srbiju od onih koji su jači, ali istovremeno da je ne izloži sankcijama, izolaciji, bombardovanju...

"Skupo me građani Srbije plaćaju, sa ovim smanjenjem to je 108.000 dinara i to je velika plata da ga ne bi obavljao na najbolji mogući način", rekao je on i dodao da nije nikoga ucenjivao, ali je naveo da se od Srbije ne može nešto očekivati, a da je stalno saplićhu.

"Pitanje imovine smo pokretali više puta i sada sam ga namerno pokrenuo dodatno" rekao je premijer i ponovio da je njegov posao da vodi računa o Srbiji i da sebe izloži političkoj ili nekoj drugoj opasnosti, ali ne Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: