Od izvoza poljoprivrede 2,1 mlrd €

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je da je za 11 meseci 2014. zabeležen porast izvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 25.01.2015.

09:31

Default images
Foto: Freeimages.com

Ukupna vrednost izvoza bila je 2,1 milijarda evra, rekla je ona.

"Obezbedili smo suficit u razmeni poljoprivrednih i prehrambenih proizovda u vrednosti od jedne milijarde evra, što je za 23 odsto više u odnosu na 2013. godinu", rekla je ministarka na TV Pink.

Prema njenim rečima ekonomski efekat bio bi i znatno bolji da se u izvoznom asortimanu našlo više mesa, mleka i proizvoda od tih sirovina.

"Zbog toga je opredeljenje Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede da u narednom periodu posebno stimulišu razvoj stočarstva. Mi smo zadržali sve dosadašnje a uvodimo i dve nove mere kao stimulaciju ovoj proizvodnji", istakla je Bogosavljević-Bošković.

Ministarska je naglasila da je zadovoljna ostvarenim rezultatom kako zbog pozitivnog salda tako i zbog činjenice da je obezbeđen suficit od jedne milijarde evra, što pokazuje da je poljoprivreda jedan od najzdravijih sektora u našoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: