Poreska noćas u striptiz klubovima

Poreska uprava kontrolisala je noćas rad pet najpoznatijih beogradskih striptiz klubova.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.01.2015.

09:45

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva (Ilustracija)

Direktor Poreske uprave Srbije Marko Marinković predvodio je i prethodne noći grupu poreznika, beogradske policije i pripadnika Bezbednosno informativne agencije (BIA), kako bi kontrolisali pet najpoznatijih prestoničkih striptiz klubova.

Ovakvi ugostiteljski objekti su i petkom iza ponoći slabo posećeni.

Devojke koje su zaposlene u ovim klubovima, oskudno odevene, nisu imale volje da komentarišu kako se vode poslovi na takvim mestima.

"Dajemo fiskalne račune, kao i svi drugi", kratko su reporteru Tanjuga rekle dame zaposlene u lokalu u samom centru Beograda, u kojem je inače, na karti pića ponudjena i usluga privatnog plesa, uz cenu od 6.200 dinara.

Poreznike koji su "češljali" knjige i poslovnu dokumentaciju, čuvala je interventna ekipa MUP-a Srbije, dok su se pripadnici BIA postarali za bezbednost svih "kontrolora".

Zanimljivo je da je u noćašnjoj akciji neplanirano i uhapšena jedan muškarac, menadžer jednog od ovih klubova, jer je, kako je Tanjugu rečeno, kontrolom dokumenata utvrdjeno da se zbog ranijih prekršaja nalazi na policijskoj poternici.

Poreznici su tokom noćašnje kontrole kazali reporteru Tanjuga da planiraju zajedničke akcije i saradnju državnih organa i ubuduće, a biće kontrolisani svi objekti gde procene da poreski prekršaji postoje.

Kontrola i u Kragujevcu

U kontroli rada ugostiteljskih objekata u Kragujevcu, sprovedenoj protekle noći, utvrđeno je da noćni klub "Volpe" u centru grada, ima pet neprijavljenih radnika i ne evidentira promet preko fiskalne kase, saopštila je danas Policijska uprava u Kragujevcu.

Kako je navedeno u saopštenju, protiv odgovornih lica u tom noćnom klubu biće podnete prekršajne prijave i izrečena zabrana obavljanja delatnosti tog ugostiteljskog objekta u narednom periodu.

Sinoćnju kontrolu rada ugostiteljskih objekata sproveli su pripadnici MUP-a u saradnji sa Poreskom policijom i Terenskom kontrolom, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da će ta akcija biti nastavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: