Puj pike, nema kucanja karte

Nova rašomonijada oko javnog prevoza nakon sednice Skupštine grada. Usvojena odluka da je validiranje obavezno za sve, pa utvrđeno da "nije sve baš tako"...

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.01.2015.

13:07

Default images

U gradu nikako da se saglase ni po jednom pitanju u vezi sa javnim gradskim prevozom.

Prvo najavljuju uvođenje novog tarifnog modela, pa vraćaju stari. Zatim usvajaju odluku kojom se po ko zna koji put naglašava da svi putnici moraju da overavaju karte, ali koju neki tumače kao obaveznu, a drugi kao "mrtvo slovo na papiru".

I dok nadležni za javni prevoz u Beogradu pokušavaju da se dogovore šta zapravo traže od putnika, Beograđani i dalje ne znaju da li je validacija obavezna za sve, pa i za one koji kupuju mesečne dopune, ili samo za korisnike nepersonalizovanih kartica. Nejasno im je i pitanje blokade kartica, kao i način deblokade i troškovi koje bi mogli da imaju putnici koji nisu overili kartu.

U odluci koju je Skupština grada usvojila pre dva dana, jasno se navodi da će "kontrolor, ukoliko prilikom provere personalizovane karte utvrdi da nije validirana, voznu ispravu blokirati i dati putniku uputstva za deblokadu".

Na samoj sednici, ovo je potvrdila i članica Gradskog veća zadužena za saobraćaj, Jasmina Milošević, koja je za govornicom izjavila da je "nova odluka o javnom linijskom prevozu doneta jer dosadašnja nije bila adekvatna i primerena trenutku". Ona je istakla da se odluka donosi da bi građani shvatili da je validacija karte neophodna i da je Direkcija za javni prevoz čak predvidela određenu kaznu za putnike čija je kartica nekoliko puta blokirana.

Međutim, samo nekoliko sati posle sednice Skupštine grada prvi čovek Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović poručio je kako "neće biti nikakve blokade ni za zaposlene, niti za druge kategorije koje imaju unapred plaćene karte". Ili u prevodu da se ono što je usvojio gradski parlament neće primenjivati!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: