Lidl kupio zemljište i na Trošarini

Nemački lanac supermarketa "Lidl" kupio je zemljište u opštini Voždovac, u blizini Trošarine.

Srbija

Izvor: Blic

Petak, 23.01.2015.

12:47

Default images
Foto: B92

Na tom zemljištu će u narednom periodu biti izgrađen jedan od objekata ovog svetski poznatog lanca, potvrđeno je "Blicu" u toj kompaniji.

Kada će početi izgradnja objekta u Ulici Save Maškovića u kompaniji "Lidl" još ne mogu da otkriju.

"Možemo da potvrdimo kupovinu navedene lokacije u Beogradu, ali datume početka gradnje i otvaranja budućih filijala trenutno nismo u mogućnosti da preciziramo. Kao što je poznato, "Lidlova" politika poslovanja u Evropi je kupovina više zemljišta i istovremeno otvaranje više objekata. Takav način poslovanja preuzet je i u Srbiji", kažu za "Blic" u "Lidlu".

Glasine o dolasku "Lidla" u Beograd i Srbiju traju već godinama, ali do sada nije bilo poznato koliko je objekata predviđeno za otvaranje niti na kojim lokacijama u gradu.

Kako saznaje "Blic" lokacija na Trošarini je odmah iza "Jugopetrolove" pumpe, tačno preko puta zgrade Poreske uprave. Ovo zemljište je sada u postupku ekspoprijacije, a još ranije je bilo predviđeno da tu bude građen tržni centar, mada ideja nikad nije zaživela. Iaoko u nemačkoj firmi ne žele da govore o datumima, "Blic" saznaje da bi supermarket mogao da bude otvoren za najmanje godinu dana.

"Lidl" postoji još od tridesetih godina 20. veka. Danas je deo grupacije "Schwarz" i spada među 10 vodećih nemačkih maloprodajnih lanaca. Poznat je po niskim cenama, koje su i do 20% niže od konkurentskih lanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: