Prvi maj može da koristi svoj račun

Kompanija AHA Mura Prvi maj od danas ponovo može da koristi svoj račun, koji je proteklih meseci bio blokiran.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.01.2015.

10:36

Default images

To praktično znači da su zaživele privremene mere koje je država uvela kako bi se ovoj kompaniji omogućilo pokretanje proizvodnje.

Prema rečima finansijskog direkotra te kompanije Slaviše Svilarova, nije reč o klasičnoj deblokadi, ali će račun moći da se koristi u svakodnevnom poslovanju.

"Ako pogledate preko interneta vidi se da je račun i dalje u blokadi, ali je on "prohodan" i moći će da se koristi nesmetano. Kako bi to bilo uopšte moguće, morali smo da platimo sudske takse u iznosu od 700.000 dinara. S obzirom da taj novac nismo imali, zatražili smo pomoć od opštine Pirot koja nam je odmah izašla u susret i uplatila novac tako da račun možemo da koristimo. Očekujemo da nam se priključi i struja jer smo postigli dogovor sa EPS snabdevanjem", kaže direktor Svilarov.

On dodaje da se na ovaj način stvaraju elementarni uslovi za pokretanje proizvodnje na čemu radi komercijalna služba koja uveliko pregovara sa poslovnim partnerima ove kompanije.

Na ovaj način stvaraju se elementarni uslovi za pokretanje proizvodnje u ovoj kompaniji, koja je sa odlaskom u stečaj matične firme u Sloveniji "AHA Mura" zapala u velike probleme. Proizvodnja u pirotskoj kompaniji koja zapošljava 1.300 ljudi, stoji već nekoliko meseci, a radnici pola godine nisu primili platu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: