Jagodina postaje mala Italija

Četiri italijanska investitora potpisaće u narednom periodu ugovore za početak izgradnje fabrika u Jagodini, saopštila je gradska uprava Jagodine.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 20.01.2015.

12:35

Default images

Jagodinu su danas posetili predstavnici kompanije Pica kvi (Pizza qui), koja se bavi proizvodnjom smrznute podloge za picu, kompanije Grecav, čija je delatnost izrada traktora i mikro vozila, kompanije Inalpi invernizi (Inalpi/Inverniži), proizvođača sireva, kao i kompanije Piceti (Pizzeti), proizvođača garnitura za sedenje.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića, svi oni će u narednom periodu graditi fabrike u Jagodini, a plan grada je da ove godine dovede od sedam do deset investitora.

"Ove investicije su veoma značajne za naš grad, s obzirom na to da je pre 15-20 dana 600 radnika otišlo iz Fabrike kablova, a od 2004. godine 12.000 ljudi je ostalo bez posla u ovom gradu. Moramo da se trudimo da zaposlimo što veći broj ljudi", kazao je Marković na konferenciji za novinare.

U italijanskoj delegaciji bila je i potpredsednica Odbora za omladinu i Odbora za turizam, kulturu i nauku parlamenta Italije Gabrijela Karluči.

Ona je ocenila da u geopolitičkom smislu Jagodina ima veoma povoljan položaj i da "Srbija garantuje ekonomsku stabilnost, a posebno Jagodina, zahvaljujući Draganu Markoviću".

"Zato italijanski investitori gledaju samo prema Jagodini i sigurno će tu napraviti posao", kazala je Karluči.

Karluči je istakla i da su četiri italijanske kompanije, čiji su predstavnici danas u Jagodini, porodične firme, od kojih su neke stare više od sto godina, kao i da su u pitanju svetski poznati brendovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: