Opština uzela firmi zgradu za dug

Opština Gornji Milanovac na ime neplaćenog poreza na imovinu preuzima poslovnu zgradu privrednog društva "Graditelj holding".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2015.

12:14

Default images

Poslovna zgrada "Graditelja" nalazi se u najužem centru grada, a odluka o preuzimanju doneta je na današnoj sednici Opštinskog veća.

Opštinski javni pravobranilac Srđan Lukić je objasnio da poreski dug iznosi 20 miliona dinara, a, pošto "Graditelj holding" nema sredstava da to plati, preuzeće se zgrada od 844 kvadratna metra sa zemljištem od 12 ari.

Ponuda za rešavanje poreskog duga na ovaj način stigla je od "Graditelja" u kojoj se upozorava da bi odbijanje preuzimanja zgrade značilo blokadu žiro računa, a za nekoliko meseci bankrotstvo jer za plaćanje poreza nema drugih finanisijskih izvora.

Predsednik Opštine Milisav Mirković je izjavio da će u toj trospratnici biti smeštena Opštinska uprava. "Graditelj" je u tom objektu imao kompletan projektni biro sa svim službama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: