Italijani bi našu drvnu industriju

Italijanska asocijacija kompanija Federlenjoaredo predstavila je kancelariju u Beogradu koja treba da bude mesto za razgovore o poslovima sa firmama u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.01.2015.

16:48

Default images
Foto: Freimages.com

Federlenjoaredo čini više od 3.200 kompanija u oblasti drvne industrije, nameštaja i građevinarstva i vlasnik najvećeg sajma građevinarstva u Italiji, najvećeg svetskog sajma nameštaja i suvlasnik svetske izložbe u Milanu "Ekspo 2015".

Predstavnici Asocijacije Roberto Koneo i Roberto Nigoti pozvali su srpska preduzeća da dođu na te sajmove napomenuvši da je 20 italijanskih kompanija zainteresovano i za ulaganje u Srbiju, kroz privatizaciju postojećih firmi ili otvaranje novih.

Njih posebno zanima drvna industrija, naročito pilane, industrija tekstila, kože i obuće.

Predstavnik Ministarstva trgovine Zoran Manić je istakao da je Italija za Srbiju najvažniji spoljnotrgovinski partner i u izvozu i uvozu i da se očekuje da će ukupna robna razmena biti 3,5 milijardi dolara.

On je rekao da Italija spada među pet najvećih investitora sa ulaganjima od milijardu evra.

U Srbiji postoji više od 600 italijanskih kompanija koje zapošljavaju 22.000 ljudi.

Manić je zahvalio Italiji što je Srbiju oslobodila zakupa od 500.000 evra za predstojeću svetsku izložbu "Ekspo 2015" 1. maja u Milanu.

Rukovodilac begradske kancelarije Branka Bošnjak je rekla da Asocijacija ne pokriva samo drvnu industriju već i prateće grane.

"Kancelarija treba da približi dve privrede, a ideja je da mi njima ponudimo naše proizvode, a oni da otvaraju svoja preduzeća ili kupuju neke pilane i fabrike i ožive našu drvnu industriju", kazala je Bošnjak.

Ona je dodala da su Italijani zainteresovani i za učešće u velikim projektima kao što je Beograd na vodi i dodala da su do sada dobili već nekoliko upita za kupovinu pilana u Srbiji i okruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: