"Srpsku Železnicu vodiće najbolji"

Železnice Srbije biće do marta transformisane u holding i imati jedno centralno i tri zavisna preduzeća, najavila je Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 16.01.2015.

14:02

Default images

Radna grupa za upravljanje reformom Želeleznica Srbije održala je danas prvi sastanak u vladi, čime je započeta reforma tog velikog preduzeća koje će do marta biti transformisano u holding i imati jedno centralno i tri zavisna preduzeća.

To je najavila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je nakon sastanka radne grupe rekla da će do marta biti formirane posebne kompanije - "holding", kompanija za železničku infrastrukturu, za prevoz putnika i kompanija za prevoz robe.

Mihajlović je rekla novinarima da je vlada na na današnjoj sednici predložila Skupštini Železnica Srbije da na mesto generalnog direktora postavi inženjera Zdravka Jokića, kao i dvojicu izvršnih direktora - Miroslav Stojčića, za saobraćaj, i Rajka Kovića, za finansije.

Kako je rekla, Skupština Železnice će ih na te funkcije imenovati danas u 18 sati.

"Oni su se u svim testovima pokazali kao najbolji kandidati", rekla je Mihajlović, dodajući da su pokazali i najveće znanje i iskustvo za te funkcije.

Mihajlović je kazala da je cilj transformisanja Železnica da one efikasnije posluju i donose profit državi, a ne da dobijaju subvencije.

"Mi očekujemo da za maksimum dve godine Železnica daje bolje rezultate nego danas", poručila je Mihajlović.

Jokić, budući generalni direktor srpskih železnica, je rekao novinarima da će njegov cilj biti da Železnice postanu profitabilne, i da se skinu sa subvencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: