GSP: Platiš 900 - na kartici 1.000

Cene javnog gradskog prevoza u Beogradu ostaće u ovoj godini na nivou iz 2014. godine, a jedina novina je uvođenje vremenske, višednevnih i godišnjih karata.

Srbija

Izvor: Tanjug, RTV Pink

Četvrtak, 15.01.2015.

10:23

Default images

Kako je istakao gradski menadžer Goran Vesić, u javnom gradskom prevozu neće biti promene cene karata za penzionere.

Vesić je na TV Pink naglasio da se, kada je reč o ceni karata, za penzionere starosti do 65 godina i one starije od 65 godina, u odnosu na dosadašnji tarifni sistem, neće apsolutno ništa promeniti.

Cene karata u Beogradu za penzionere starije od 65 godina iznose 407 dinara godišnje, podsetio je Vesić i dodao da je pronadjeno rešenje i kako da se istovremeno obezbede veći prihodi za Gradsko saobraćajno preduzeće.

Gradski menadžer je istakao da je, kako bi se izašlo u susret građanima, ukinuta pojedinačna karta po ceni od 73 dinara, jer se pokazalo da gradjani u proseku menjaju izmedju dva i tri prevoza.

Zato je uvedena "karta od 90 minuta" koja staje 89 dinara, gde gradjani promene onoliko prevoza koliko mogu, a u proseku je to i do pet prevoza, objasnio je Vesić i dodao da ta karta važi od momenta kada se validira u autobusu.

"Uvedena je godišnja karta za sve kategorije, osim za penzionere, koji plaćaju 407 dinara godišnje, a to znači da svako ko želi da unapred kupi kartu za čitavu godinu, plaća samo 11 meseci i koristi gradski prevoz 12 meseci", objasnio je Vesić.

Uvedena je turistička karta, gde turisti mogu da kupe karte za jedan, tri ili pet dana u zavisnosti od toga koliko dana provedu u Beogradu, a te karte važe od trenutka kupovine na trafici, istakao je gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da se na svaku uplatu od 900 dinara, koju građanin uplati na svoju karticu, da 100 dinara gratis, tako da korisnik javnog prevoza na računu ima 1.000 dinara, što je još više od 10 odsto popusta.

Na pitanje novinara o cenama karata za zaposlene, nezaposlene i studente, Vesić je odgovorio da su sve cene ostale iste i da je sklopljen dogovor za ovu godinu da sve cene ostanu na nivou iz 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Podeli: