BG: Novih 800 komunalnih policajaca

Beogradom će ove godine patrolirati dodatnih 800 komunalnih policajaca zbog čega je u budžetu grada za 2015. izdvojeno 149 miliona dinara za obuku novih kadrova

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 14.01.2015.

14:13

Default images
Foto: Beta, arhiva

"Obuka novih policajaca trajaće tri meseca. Za školovanje jednog kandidata predviđeno je da se izdvoji 156.000 dinara, plus PDV", kažu u Komunalnoj policiji Beograda.

Priprema, upoznavanje sa pravilnicima i zakonima, obavljaće se najverovatnije na tri lokacije, zavisno od kapaciteta MUP. U opciji su Centar za osnovnu policijsku obuku Sremska Kamenica, Nastavni centar MUP u Kuli ili Kriminalističko-policijska akademija u Zemunu. Zbog potrebe posla, Grad je u budžetu za narednu godinu predvideo i nabavku neophodne opreme za „plavce”.

Za 80 miliona dinara biće nabavljena nova vozila, oko devet miliona koštaće radio-stanice, a predviđena je i kupovina digitalnih fotoaparata u vrednosti od milion dinara. Nove uniforme za policiju, ali i radna odeća i obuća za zaposlene u Odeljenju za ugostiteljske usluge odneće još 160 miliona dinara.

Ipak, pre angažovanja novih kadrova neophodno je da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kao ovlašćeni predlagač, predloži izmene Zakona o komunalnoj policiji.

U Domu Narodne skupštine uskoro bi trebalo da budu proširena ovlašćenja „komunalaca”. Kada republički poslanici aminuju izmenu ovog Zakona, lopta se prebacuje u lokalni parlament. Koliko će se zaposliti novih komunalnih policajaca, odrediće lokalna samouprava. U slučaju Beograda, o tome će raspravljati i odlučiti odbornici Skupštine grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: