"BG dobija nove trgovinske lance"

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović najavio je izgradnju nekoliko velikih objekata u glavnom gradu, trgovinskih lanaca i industrijskih zona.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.01.2015.

13:07

Default images
Foto: Freeimages

Mladenović je, gostujući na televiziji Studio B, rekao da će se otvaranjem novih industrijskih zona i javno-privatnim partnerstvom poboljšati investiciona klima u gradu, što će doprineti otvaranju novih radnih mesta, saopštila je gradska uprava.

"Gradski budžet za 2015. je programski i prvi put predstavlja plan za narednih nekoliko godina. Najavljeni su zaista veliki projekti, kao što je izgradnja moderne deponije u Vinči i izgradnja novih podzemnih garaža", rekao je Mladenović. Prema njegovim rečima, to će poboljšati komunalnu infrastrukturu Beograda i doneti "ozbiljan prihod gradu". "Poslednjih decenija koncepcija budžeta nije bila takva da grad ostvaruje nove prihode. Nije rešenje da se budžet puni povećanjem taksi koje će opterećivati pojedinca, već stvaranjem bolje investicione klime", smatra Mladenović.

On je najavio izgradnju i nekoliko objekata novih trgovinskih lanaca u prestonici, kao i formiranje nekoliko industrijskih zona, poput zone oko novog, Pupinovog mosta. "Nove industrijske zone predstavljaju šansu za povećanje investicija, a povećan je i broj izdatih građevinskih dozvola u odnosu na prethodne godine", naveo je zamenik gradonačelnika.

Govoreći o gradskom dočeku Nove godine, on je rekao da je zadovoljan što je proslava protekla, kako kaže, bez incidenata i što je veliki broj stranih turista i građana prestonice dočekao novu godinu na beogradskim trgovima "bez obzira na nisku temperaturu".

"Beograd se pokazao kao dobra turistička destinacija, a turizam kao privredna grana može da donese značajne prihod", rekao je Mladenović.

Kada je reč o sanaciji klizišta u Beogradu, Mladenović je podsetio da je komisija, na čijem je čelu, obnovila Katastar klizišta sa novim pozicijama.

"Ovo je prvi put da se planski saniraju klizišta. Posle majskih poplava uspeli smo da saniramo tri klizišta u gradu - u Ulici Matice srpske, Volginoj i u Rakovici, a radilo se i na deponiji u Vinči, gde je takodje došlo do pomeranja tla", objasnio je Mladenović.

On je dodao da je ove godine u planu i finansiranje radova na sanaciji još pet klizišta, u čemu, kako kaže, očekuje pomoć gradskih opština. "Planira se, zajedno sa republičkim organima, i nastavak sanacije terena u Umki", najavio je Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: