Uloguj se i kupi kravu, činčilu...

Specijalizovani sajt za trgovinu domaćim životinjama "Farmia" nudi stočarima u Srbiji mogućnost da lakše i brže dođu do kupaca u zemlji i inostranstvu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.01.2015.

13:10

Default images
Foto: Freimages.com

U toj kompaniji kažu da im zahtevi stižu iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Libije...

U ponudi "Farmie" nalaze se vrste uobičajene za naše područje - goveda, svinje, ovce, koze, konji, magarci, kokoške, a ima dosta zahteva i za prepelice, činčile i zečeve koji su vrlo "aktuelni" na tržištu.

Osnivač "Farmie" Miloš Milić rekao je Tanjugu da u njihovom sistemu trenutno ima 600 farmi, od malih i srednjih do velikih, a fokus u narednom periodu će biti na saradnji sa udruženjima i zadrugama koje će biti menadžeri manjim farmama, kako bi proces bio jednostavniji.

"Farmia" je start ap kompanija koji su osnovali Milić i njegov kolega Srđan Stupar koji su prethodno radili u jednoj stranoj kompaniji, usput istražujući kakav bi biznis oni mogli da pokrenu.

Milić je završio Startap Akademiju u Beogradu gde je imao priliku da se upozna sa načinima pokretanja biznisa i dobijanja sredstava u inostranstvu, a jedno vreme je živeo i na selu pa je, dodaje, imao priliku da se sa problemima upozna iz "prve ruke".

"Shvatili smo da u poljoprivredi ima potencijala i dosta problema koji su vredni rešavanja..", rekao je Milić, napomenuvši da su sredstva potrebna za pokretanje biznisa dobili zahvaljujući start ap akceleratorskom programu koji su prošli u Bugarskoj.

On je rekao da je "Farmia" počela da radi krajem septembra 2013, a aktivno u januaru 2014. godine.

Milić je istakao da taj sajt omogućava brzo i lako pronalaženje životinja, direktnu, brzu i sigurnu kupovinu bez posrednika, izvoz na strana tržišta i plasman proizvoda širem krugu potencijalnih kupaca, kao i realizaciju trgovine u trenutku kada učesnicima najviše odgovara.

On je rekao da je tržiste stoke u Srbiji veoma fragmentirano, jer postoji veliki broj proizvođača što znatno otežava posao krajnjim kupcima, velikim mesnim industrijama.

"To daje velike mogućnosti nakupcima koji svojim kamionima skupljaju životinje po selima za koje plaćaju dosta niže cene od realnih na tržištu", dodao je Milić.

Pravimo mrežu velikih kupaca životinja, što u zemlji, što u inostranstvu... imamo jako puna ponuda iz inostranstva, pa tako postoji potražnja za 4.000 ovaca, 1.000 koza, par hiljada svinja..., ukazao je Milić.

On je rekao da ima jako puno poljoprivrednika koji imaju potencijal da proizvedu više, ali strahuju da nemaju kome da prodaju svoju i ne upuštaju se u dalje investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: