Inteza i Masterkard pomogli Kladovo

Banka Inteza i kompanija Masterkard donirali su 10,55 miliona dinara na namenski račun Vlade Srbije za obnovu porodičnih kuća u Kladovu.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 30.12.2014.

15:37

Default images

Radi se o kućama koje su oštećene u septembarskim poplavama, saopštile su danas te dve firme.

Sredstva su prikupljena u humanitarnoj kampanji "Budite deo dobrog dela" tokom koje su banka Inteza i Masterkard izdvajale 10 dinara iz sopstvenih sredstava za svako plaćanje platnim karticama u zemlji i inostranstvu.

"Upravo zahvaljujući donacijama kao što je ova, i donatorima kao što su banka Inteza i Masterkard država je bila u mogućnosti da za 17.700 porodica, čije su kuće ostećene, isplati novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 4,2 milijarde dinara, kao i da stambeno zbrine 119 porodica, čije su kuće srušene u poplavama", rekao je direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, Marko Blagojević.

Blagojević je dodao da ne treba zaboraviti da je banka Inteza od početka bila uz građane Srbije pogođene poplavama i da je do sada na namenski račun Vlade Srbije donirala ukupno 16,55 miliona dinara kako bi pomogla u saniranju posledica koje su poplave ostavile za sobom.

On je istakao da će ova donacija od 10,55 miliona dinara značajno pomoći porodice ugrožene u nedavnim poplavama u istočnoj Srbiji, i da je upravo to dokaz društvene odgovornosti dveju kompanija, ali i dokaz njihovog poverenja da će pomoć doći u prave ruke.

Direktor Sektora za PR i marketing komunikacije banke Inteza, Maja Kolar, zahvalila je svim klijentima koji koriste Masterkard kartice banke Inteza, a koji su sa milion plaćanja u samo mesec dana podigli vrednost donacije na 10,55 miliona dinara.

Banka Inteza je odmah po proglašenju vanredne situacije u opštini Kladovo uputila novčanu donaciju u vrednosti od šest miliona dinara, ali i životne namirnice u iznosu od pet miliona dinara.

Takođe, banka je svojim zaposlenima čiji domovi su bili uništeni ili značajno oštećeni u poplavama uplatila 5,73 miliona dinara pomoći, a putem specijalnog namenskog računa zaposleni banke prikupili su više od 1,5 miliona dinara za pomoć svojim kolegama.

Uz to, banka Inteza je oslobodila provizije sve uplate na namenske račune za podršku građanima u nevolji, a svim klijentima iz ugroženih opština, kako fizičkim licima, tako i privrednim subjektima ponudila je olakšice u vidu reprograma kako bi im omogućila da se fokusiraju na rešavanje nastale situacije.

Generalni direktor kompanije Masterkard za tržišta Balkana, Artur Turemka, podsetio je da je ta kompanija, kako bi doprinela u sanaciji posledica poplava, takođe donirala 100.000 evra pomoći Crvenom Krstu, namenjenu za pomoć Srbiji i Bosni i Hercegovini, navodi se u zajedničkom saopštenju banke Inteza i Masterkarda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: