Niko da se ne buni zbog BG na vodi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je u okviru pripreme za izgradnju "Beograda na vodi" do sada raseljeno 76 porodica iz Savamale.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.12.2014.

13:20

Default images

Mali je rekao da niko nema razloga da se buni zbog toga što grad meri poslovni prostor u toj zoni.

Na pitanje zašto se meri i popisuje kvadratura objekata u Savamali, što izaziva negodovanje pojedinih stanara, Mali je novinarima u Skupštini Grada rekao da već šest meseci traje akcija identifikacije i analize objekata koji se nalaze na području na kome treba da se gradi "Beograd na vodi".

"Sad su se javili stanari, to nisu stanari, to su de fakto zakupci koji rade u poslovnom prostoru čiji je korisnik opština Savski venac, a vlasnik Grad Beograd, tako da mi nije jasno zašto se bune ako Grad meri ono što je njegovo", kaže Mali.

Dodao je da se ta merenja sprovode jer Grad želi da ima tačne i precizne informacije o površini zgrada, lokala i svega što se nalazi na području na kome je planiran projekat "Beograd na vodi".

"Mi smo u ovom trenutku uspeli da raselimo 76 porodica, bez ikakavih problema i ne vidim razlog da se bilo ko buni ukoliko iz Direkcije za građevinsko zemljište dođu i izmere poslovni prostor u vlasništvu Grada", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: