Nov put čeka, a oni lome amortizere

Završena pre tri i po meseca, devijacija na delu puta Jagodina-Ćuprija i na novoj dvokolosečnoj pruzi Gilje-Ćuprija-Paraćin još nije otvorena za saobraćaj.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.12.2014.

13:08

Default images

Negoduju u mesnoj zajednici Mijatovac, gde je devijacija, negoduju vozači, jer lome amortizere i voze improvizovanim pravcem, s velikm zastojima, jer su na oko kilometar tog izrovanog puta čak četiri semafora.

Nezadovoljni su i u lokalnoj samoupravi u Ćupriji, a posebno graditelji dvokolosečne pruge Kompanija "IV Italiana construzioni CAF". Odgovorni izvođač radova Željko R. Marković izjavio je da je 28. oktobra četvoročlana Komisija za tehnički pregled izvedenih radova na devijaciji i nadvožnjaku, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,sa Josipom Logrušićem na čelu, pregledala radove.

Nadležni Institut je još ranije primio nadvožnjak, "koji je urađen po projektnoj dokumentaciji, bez ikakvih odstupanja sa svim geodetskim i statističkim proračunima".

"Kada je reč o devijaciji, Komisija je dala neke sitne primedbe na izvedene radove, koje su otklonjene, ali se i sa njima devijacija mogla pustiti u saobraćaj bez ikakvih problema", rekao je Marković.

Komisija je dala primedbu na kosinu nasipa, da nije humaniziran do visine, na ivičnjake, na obeležene linije na devijaciji, a najveća primedba za nadvožnjak je "da je potrebno, na servisnim stazama površinskom obradom popraviti kvalitet asfalta u vizuelenom smislu", objasnio je Marković.

To je beznačajno, po mišljenju izvođača radova, i bez problema mogla se dati privremena upotrebna dozvola, a stalna po prijemu kompletnog objekta računajući i prugu i železnički most na Velikoj Moravi i pristupne saobraćajnice, istakao je Marković.

On je dodao da su primedbe Komisije otklonjene već davno.

"Očekujemo od nadležnih institucija, pre svega od nadzora i investotora, da se što pre donese odluka o puštanju devijacije u saobraćaj", rekao je Marković.

Puštanjem u saobraćaj devijacije omogućiće nam se radovi na pruzi, koji su prekinuti na starom delu Državnog puta, preko koga prelazi pruga i to nam stvara probleme, zaključio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: