Skuplja voda u Zrenjaninu

Gradsko veće Zrenjanina je odobrilo javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" da poveća cenu vode za 5,5 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.12.2014.

18:46

Default images

Direktor tog javnog preduzeća Goran Tajdić objasnio je da je to povećanje zatraženo budući da cene nisu menjane od septembra prošle godine, a da postoji zakonska mogućnost da se cene podignu za taj procenat.

Kako je rekao, sadašnja cena pijaće vode za građane iznosi 27,83 odsto, a sa povećanjem iznosiće 29,36, dok je za privredu dosadašnja cena bila 65,68, a posle poskupljenja će biti 69,29 dinara po kubiku.

Za usluge kanalizacije građani će umesto 22,26 plaćati 23,48 dinara, a privreda umesto dosadašnjih 50, plaćaće 52,84 dinara.

To znači, kako je rekao, u nominalnom iznosu da će kubni metar vode za građane biti skuplji za 1,5 dinar, za privredu 3,5 dinara, a kanalizacija za građane 1,2, dok će za privredu 2,75 dinara.

"Ako se kalkuliše s prosečnom potrošnjom četvoročlane porodice to će u februaru biti 37 dinara više. Nije to neko veliko povećanje cena, niti je onoliko koliko bi trebalo da bude, ali u ovom trenutku, to je maksimalni iznos koji dozvoljava zakon" rekao je Tajdić.

Upotreba vode iz zrenjaninskog vodovoda za piće je od 2004. godine zabranjena zbog zagađenja, a direktor "Vodovoda i kanalizacije" Tajdić je krajem prošle nedelje najavio novu javnu nabavku za usluge prečišćavanja vode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: