"Beovoz će ići na pet minuta"

Potpredsednica Vlade Srbije izjavila je da će rekonstrukcijom pruge Beograd-Pančevo biti povećana brzina vozova, ali i broj njihovih polazaka.

Srbija

Izvor: B92, RTS

Ponedeljak, 22.12.2014.

08:56

Default images

Mihajlovićeva, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je za RTS da će biti skraćen interval saobraćanja, pa će tako Beovoz saobraćati na svakih pet minuta.

Mihajlovićeva je najavila da će rekonstrukcija pruge Beograd – Pančevo, koju Srbija radi u saradnji sa Ruskim železnicama i koja se finansira iz ruskog kredita, biti završena pre roka. Prema njenim rečima, prosečna brzina vozova na toj relaciji biće 120 kilometara na čas.

Kako je navela, planirani rok za izgradnju je novembar 2016. godine, a ona se nada da će sve biti završeno u julu ili avgustu te godine.

Resorna ministarka je najavila i da se u februaru očekuje početak radova na rekonstrukciji tri deonice u dužni od 63 kilometra na Koridoru 10 i da se okončanje tih radova očekuje pred kraj 2016. godine.

"Nemoguće je da se više vozimo ovakvim prugama, moramo da ih rekonstruišemo, ne sve od jednom ali nedopustivo je da se naši vozovi kreću brzinom od 40 kilometara na čas", kazala je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva će danas sa generalnim direktorom Ruskih železnica Vladimir Jakunjinom obići radove na izgradnji novog koloseka pruge Beograd-Pančevo, deonica Pančevački most-Pančevo Glavna.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, Mihajlović i Jakunjin će na železničkom stajalištu "Krnjača" prisustvovati polaganju novih koloseka, u okviru modernizacije pančevačke pruge koja se finansira sredstvima ruskog kredita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: