Sremu nedostaju inspektori u agraru

U Sremskom upravnom okrugu ima dosta klaničnih objekata i mlekarska industrija, ali nema dovoljno inspektora.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 20.12.2014.

15:18

Default images

Ministarka Snežana Bogosavljević Bošković obećala je predstavnicima Sremskog upravnog okruga da će se lično angažovati na rešavanju problema nedovoljnog broja veterinarskih, poljoprivrednih i šumarskih inspektora na tom području.

Bogosavljević Bošković je sa načelnikom Sremskog upravnog okruga Ilijom Milinovićem, predstavnicima opština i poljoprivrednih službi razgovarala o najaktuelnijim pitanjima iz oblasti agrara i ekologije, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

Predstavnici tog okruga ministarki su se požalili da imaju mali broj inspektora, a ona se obavezala da će rešiti taj problem ako nikako drugačije, onda preraspodelom postojećih kadrova.

Ministarka je podsetila da na tom području postoje veliki klanični objekti i mlekarska industrija, a veliki broj njih registrovan je za izvoz proizvoda u Rusku Federaciju i EU.

"Sve to zahteva stroge kontrole, bezbednosti i zdravstvene ispravnosti", rekla je Bogosavljević Bošković nakon sastanka.

Kada je reč o ekološkim pitanjima, ministarka je izrazila zadovoljstvo što je završena prva faza izgradnje regionalne deponije Sremska Mitrovica-Ssabac, za šta je Ministarstvo opredelilo nedostajuća sredstva.

Bogosavljević Bošković je napomenula da je Srem izuzetno važno poljoprivredno područje, sa velikim potencijalima i da raspolaže sa 230.000 hektara obradivih površina.

Načelnik Sremskog upravnog okruga Ilija Milinović rekao da je cilj današnjeg sastanka unapređenje saradnje Ministarstva i lokalnih samouprava i da su uspeli da dobiju konkretne odgovore na pitanja koja ih muče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: