Radnici: Platite ulicu pa prođite

Radnici preduzeća "Putevi Zlatar" blokirali su mehanizacijom na jedan sat ulicu u naselju Šanac u Novoj Varoši.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 20.12.2014.

12:16

Default images

Radnici su nezadovoljni zbog toga što im još nije isplaćena vrednost radova za tu ulicu koju su izgradili još prošle godine.

"Ovo je bilo upozorenje. Ukoliko nam za desetak dana ne bude uplaćen dug za izvedene radove, blokiraćemo zgradu Skupštine opštine u Novoj Varoši", rekao je agenciji Beta vlasnik preduzeća "Putevi Zlatar" Vojko Purić.

Ukupna dugovanja su oko 25 miliona dinara za ulicu u naselju Šanac i 4,5 kilometra saobraćajnica u nekoliko novovaroških sela. Purić je rekao da je prinuđen na takav korak jer se preduzeće zadužilo, stižu rate za otplatu kredita a potrebno je i da se obezbeđuju plate za 87 zaposlenih.

"Ako nam dugovi ne budu namireni, izaći ćemo ispred opštine i ostati tu dok nam ne bude plaćeno ono što smo zaradili", dodao je on.

U Direkciji za izgradnju u Novoj Varoši smatraju da takav način naplate potraživanja nije adekvatan i upozorili su vlasnika preduzeća da se blokiranjem ulice krši Zakon o bezbednosti saobraćaja.

"Istina je da su potpisani ugovori između opštine i 'Puteva Zlatar' ali je izostao potpis tadašnjeg ministra saobraćaja i infrastrukture Milutina Mrkonjića. Čekao se rebalans budžeta a na sastanku koji smo održali, Mrkonjić je rekao da radovi krenu a da neće biti problema sa sredstvima", rekao je novinarima direktor Direkcije za
izgradnju Miroljub Šaponjić.

Opština je još krajem prošle godine platila ugovorenih deset odsto sredstava, a u Ministarstvu saobraćaja su nam nedavno rekli da čekaju stav tužilaštva o svemu tome, dodao je on.

Posle kraće blokade, saobraćaj je u naselju Šanac u Novoj Varoši normalizovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: