Za Budimku zainteresovan 21 kupac

Fabrika Budimka ad Požega, koja se bavi proizvodnjom i preradom voća i povrća, nalazi se u postupku pripreme za privatizaciju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

12:26

Default images

A za ovo preduzeće su interesovanje iskazala tri fizička lica i 18 privrdnih subjekata, potvrdio je Tanjugu zastupnik fabričkog kapitala Rade Tanasković.

"Pripremamo se za privatizaciju koja treba da se sprovede u drugoj polovini februara. Spremamo dokumentaciju zajedno sa konsultantom i Agencijom za privredne registre, a jedna od zainteresovanih za kupovinu Budimke je i kineska kompanija "Shandong art agriculture", navodi on.

Tanasković podseća da će se prodaja obaviti putem javnog nadmetanja, a zainteresovani će otkupiti dokumentaciju kako bi učestvovali u postupku. Prema njegovoj oceni, Budimka je zaslužila dobrog partnera imajući u vidu da je proizvodnja kontinuirana, u poslednjih nekoliko godina beleži pozitivan rezultat, a svoje proizvode plasira u zemlji i inostranstvu.

"Ova godina je bila prilično teška zbog vremenskih prilika koje su uticale na kvalitet sirovina koje otkupljujemo, a ono što nam nedostaje su obrtna sredstva. Međutim, uprkos tome, i u 2014. godini zabeležićemo dobit, istina skromnu, ali to je najvažnije", rekao je zastupnik, dodajući da u ovoj fabrici ima prostora za proširenje proizvodnje što bi doprinelo stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Budimka je osnovana krajem četrdesetih godina prošlog veka. Razvijala se sve do 1990. godine kada počinju problemi koji su, po ubeđenju mnogih kulminirali 2008. godine privatizacijom, koja je raskinuta 2010. Trenutno broji 100 radnika, sa tendencijom povećanja tog broja, bavi se, između ostalog, proizvodnjom marmelada, džemova, sokova i kompota, a ima i sopstvene zasade malina i jabuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: