"Obnovu Cvetnog trga plaća Delez"

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će na proleće grad Beograd i trgovinak kompanija Delez zajednički rekonstruisati Cvetni trg.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

11:11

Default images

Vesić je na Studiju B kazao da će sanacija Cvetnog trga početi početkom marta sledeće godine i to dela u kojem se sada nalaze prodavnice zelenila, prenosi gradska služba za informisanje.

"Taj deo će biti integrisan u jedinstvenu celinu i to će biti jedan od lepših trgova u Beogradu", rekao je on i istakao da za projekat neće biti korišćena sredstva iz budžeta nego će rekonstrukcija biti urađena u saradnji sa kompanijom Deleze.

U saopštenju se ne precizira na koji način će se ta saradnja odvijati.

Vesić je, kako se navodi, istakao da je na Cvetnom trgu planiran i spomenik Borislavu Pekiću, našem poznatom piscu.

Vesić je kazao i da su Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i Društvo arhitekata Beograda raspisali konkurs za arhitektonsko rešenje tri trga u centru grada i najavio da će sledeće godine biti uređeno najmanje stotinak mini-parkova.

Raspisan je konkurs za uređenje Trga Terazije, trga između Predsedništva i Skupštine grada Beograda i Trga Republike, rekao je Vesić i istakao da je u ovoj godini sređeno skoro četredeset mini-parkova.

"Mislimo da je veoma važno da se uredi centar grada koji treba da počne da liči na uređene prestonice Evrope", rekao je Vesić i najavio radove na uređenju Terazijske padine, tokom 2015. koja je sada potpuno neuređena, a nalazi se u centru grada.

Govoreći o uređenju parkova, Vesić je naveo da se radi o manjim urbanim "džepovima" između zgrada, čijom se sanacijom podiže kvalitet života građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Podeli: