Mihajlović: Spreman "Pupinov most"

Otvaranjem "Pupinovog mosta" put od Zemuna do Borče biće skraćen za gotovo 30 kilometara, a grad će biti rasterećen, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: RTS

Sreda, 17.12.2014.

20:16

Default images

"Sutra od 12 časova gradjani će moći da prelaze preko novog mosta. Gradsko jezgro će imati 30 odsto manje opterećen saobraćaj", najavila je Zorana Mihajlović za RTS, istakavši i da je veoma važno to što će premijeri Srbije i Kine otvoriti novi most.

Mihajlovićeva je rekla i da je jedan deo pristupnih saobraćajnica dužine 10 kilometara gotov i da će sutra biti otvorena i Zrenjaninska petlja, dok će preostalig 11 kilometara biti dovršeno naredne godine.

Ministarka Mihajlović poručila je da će Srbija i Kina saradjivati na najvažnijim infrastrukturnim projektima kao što su obilaznica oko Beograda, Koridor 11, pruga Beograd-Budimpešta, a verovatno i jedna nova luka.

Govoreći o ploči kod mosta koja simboliše prijateljstvo Srbije i Kine, Zorana Mihajlović je objasnila da je reč o poklonu kineskih partnera.

"Mi se njima zahvaljujemo, to je znak njihovog prijateljstva i običaja. Zamolili smo ih da to bude u skladu sa našim običajima i kulturom", rekla je Zorana Mihajlović.

Most je ukrašen srpskim i kineskim zastavama, a od petka preko njega će ići i autobuska linija 85.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: