"Ne planira se uzimanje kredita"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija ima mogućnost da se zadužuje iako javni dug raste, ali je da se uzimanje kredita ne planira.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

18:39

Default images

"To je sada pitanje odluke države, ali imajući u vidu stopu zaduženosti zemlje odluka je da se ne ide na kreditiranje već da se aktivnosti finansiraju iz privatizacionih prihoda ili na primer iz koncesija", rekao je Dačić novinarima.

On je, posle današnjeg bilateralnog sastanka sa predstavnicima vlade Kine, ocenio da investiciono kreditiranje nije sporno, ali je ukazao da ni takva vrsta kreditiranja u prethodnom periodu nije dala efekte u vidu povećanja BDP-a.

"To znači da ni tako kreditiranje nije bilo do kraja iskreno, jer domaće firme nisu dobijale posao", rekao je Dačić.

On je dodao da će se u narednom periodu manje koristiti krediti, a i ako se budu koristili biće oni koji će imati najmanje kamate poput kineskih ili će se koristiti sredstva medjunarodnih finansijskih institucija poput Svetske banke, koja su medju najpovoljnijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: