Nemaju ni ara, a dobili podsticaj

Prijepoljski poljoprivrednici nezadovoljni su jer su, kako tvrde, sredstva za podsticaj dobila i lica zaposlena u javnim preduzećima koja nemaju ni ar zemlje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.12.2014.

13:18

Default images

S druge strane, brojni zemljoradnici, uprkos validnoj dokumentaciji su odbijeni.

Nadležni još nemaju odgovor.

Prema rečima Branka Kijanovića, koji je konkurisao, Komisija za dodelu sredstava ga je odbila bez razloga, iako je priložio svu validnu dokumentaciju.

"Kupio sam frezu koja stoji pod šupom i bavim se isključivo poljoprivredom. Pare sam pozajmio od komšije i ne mogu da verujem da su sredstva dobili neki koji čak nemaju ni ar zemlje i to sa fiktivnim računima. Između ostalih, novac je dobio direktor prijepoljske predškolske ustanove što je neshvatljivo", kazao je Kijanović Tanjugu.

Sa druge strane direktor predškolske ustanove u Prijepolju, Hule Kajević kaže da je aplicirao za sredstva kako bi kupio kazan za pečenje rakije, ali još, kako tvrdi, nije dobio novac.

"Imam 1,8 hektara pod voćem, prijavljeno gazdinstvo i tek sam počeo da se bavim tom delatnošću. Još nisam dobio obaveštenje da sam prošao na konkursu, a priložio sam svu dokumentaciju. Iako sam direktor ne mogu da živim od te plate, moja porodica je četvoročlana, a supruga nigde ne radi", rekao je on Tanjugu.

Uprkos pokušajima da Tanjug stupi u kontakt sa predsednikom Komisije za dodelu sredstava poljoprivrednicima Zoranom Despotovićem on se nije javljao na telefon, ili je nedostupan.

Ista situacija je i sa načelnicom opštinske uprave, Hankom Hajdarevć.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović kaže da ne može da pruži precizne podatke pravdajući se time da već nekoliko dana zaseda opštinsko veće čak i do 22 sata uveče.

"Kada budem imao informacije i pogledao dokumentaciju dobićete odgovore na postavljena pitanja", rekao je danas u telefonskom razgovoru Tanjugu prvi čovek opštine Prijepolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: