Investicije već prešišale 2013.

Strane investicije u Srbiji u prvih 10 meseci ove godine iznosile su 1,15 milijardi evra, što je više nego u celoj prošloj godini, kaže Rasim Ljajić.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 09.12.2014.

20:11

Default images

"To je nedovoljno, ali je znatno više u poredjenju sa 2013. kada su investicije u celoj godini iznosile 750 miliona evra", rekao je potpredsednik srpske vlade novinarima u pauzi prve konferencije u organizaciji Japanskog poslovnog kluba u Srbiji.

Prema rečima Ljajića, Srbiji je potrebno da strane investicije budu tri do četiri milijarde evra godišnje da bi mogli govoriti o značajnijem privlačenju stranih investicija.

Toliko godišnje, precizirao je, stranih investicija privuku Mađarska ili Rumunija.

"Da bi Srbija dostigla nivo inveticija koji imaju te susedne zemlje potrebno je da popravi poslovni ambijent, a to je, upravo, suština reformi koje sporovodimo", istakao je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: